Spiral lift

Najčešće se izvodi kod osoba nakon masivnog gubitka tjelesne težine

Spiral lift dobio je svoj naziv po rezu koji kreće s unutarnje strane natkoljenice u razini donjeg rublja, penje se po prednjoj preko vanjske strane bedra prema straga do iznad stražnjice (smješten ispod donjeg rublja). Nastavlja se straga na granici stražnjice i leđa te se ponovno s druge strane spušta preko vanjske i prednje strane suprotne natkoljenice i završava s unutarnje strane suprotne natkoljenice u razini donjeg rublja. Predstavlja kirurški način podizanja cijele donje polovice tijela- obaju natkoljenica i stražnjice. Najčešće se izvodi kod osoba nakon masivnog gubitka tjelesne težine.

Procedura

Spiral lift zahvat traje 4-5h. Vrši se u općoj anesteziji te je prije zahvata potrebno obaviti laboratorijske pretrage krvi(kompletna krvna slika, biokemijske pretrage te koagulacija) i urina, EKG, te internistički pregled po potrebi ovisno Vašoj anamnezi. Kao i prije svakog zahvata u općoj anesteziji, 6h prije zahvata nije dozvoljeno jesti ni piti.

Oporavak

Flasteri se nose 3 tjedna, a tada se odstranjuju i vanjski šavovi iako se najčešće rana zašije intrakutanim šavom koji nije vidljiv izvana i samorazgrađujući je. Rutinski se nakon zahvata propisuju antibiotici i analgetici te se kroz 3 tjedna nosi postoperativni steznik. Strogo je zabranjena veća tjelesna aktivnost.

Svim klijentima sa problemom atrofije kože postoperativno se preporučaju neinvazivni tretmani poput Alme ili Encurve-a kako bi se postiglo dodatno zatezanje i poboljšala kvaliteta preostale kože i potkožnog tkiva.


* Disclaimer: Rezultati su individualni i mogu varirati od slučaja do slučaja i stanja pacijenta te njihove anatomske predispozicije.